August 23, 2017, Wednesday, 234

Archives

From HTB

Jump to: navigation, search

[edit] Archívum

Itt olvashatja korábbi cikkeinket, híreinket:

ISTQB GA meeting - Sanghaj, 2011 Október
Az ISTQB október végén Kínában, Sanghajban tartotta ez évi harmadik, egyben utolsó "General Assembly" tanácskozását, mely rendezvényen a HTB-t Stöckert Tamás elnök képviselte. Yaron Tsubery, a világszervezet elnöke, a nemrég Budapesten megrendezett "Hungarian Software Testing Forum" (HUSTEF) fővédnöke, roppant elismerően nyilatkozott a HUSTEF-ről és szívből gratulált a HTB Tagjainak, illetve Partnereinek a sikeres szervezéshez.

A sanghaji tanácskozáson többek között elhangzott, hogy világszerte immáron 200.000 tesztelő szakember rendelkezik ISTQB képesítéssel! A szervezet a jövő évben ünnepli fennállásának 10-ik évfordulóját melynek kapcsán külön marketing kampány indul. Még ebben az évben sor kerül az ISTQB Expert level 2 moduljának első tanfolyamaira, illetve próbavizsgáira, továbbá az ISTQB egy új partnerprogram bevezetésén is dolgozik, mely program azon cégeket szervezeteket érint majd, melyek ISTQB certifikációval rendelkező szakemberekkel dolgoznak....További részletekkel hamarosan jelentkezünk!


Első magyar szoftvertesztelői verseny! - Budapest, 2011 Október

A Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (Hungarian Testing Board), partnere, a Masterfield Oktatóközpont több partnerrel együttműködve első alkalommal indított Magyaroszágon szoftvertesztelői verseny!.

A HTB örömmel vett tudomást e szakmai kezdeményezésről, mely verseny a tesztelői szakma hazai népszerűsítését, rangjának elismerését, illetve a képzést is komoly mértékben szolgálja.

Amennyiben a verseny felkeltette az érdeklődését, úgy a további részleteket megtalálja itt: http://www.teszteloverseny.hu


Hungarian Software Testing Forum - Budapest, 2011 Október 13-14.

Tisztelt Kolléga,

nagy örömmel szeretném bejelenteni, hogy a Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (Hungarian Testing Board), az IDG Magyarországgal (többek között a Computerworld kiadójával) karöltve első alkalommal szervez nemzetközi, dedikáltan a szoftvertesztelés témájával foglalkozó konferenciát Magyarországon, Budapesten!

Rendezvényünknek, mely újabb mérföldkő a HTB életében és mely rendezvénnyel az a szándékunk, hogy hagyományteremtő módon, a régióban évről-évre visszatérő, komoly rangot és színvonalat képviselő szakmai fórummá váljon, a “HUSTEF“, azaz a Hungarian Software Testing Forum nevet adtuk.

Külön öröm számunkra, hogy már az első rendezvénynek két, bátran mondhatjuk klasszis előadót sikerült key-note előadóként megnyernünk, akik nemcsak előadásokkal, hanem szakmai workshopokkal is gazdagítani fogják a másfél naposra tervezett eseményt. Mind Lloyd Roden mind Rex Black „nagyágyú“ a szakmában, nevük az elmúlt évtizedekben szorosan összeforrt a szoftvertesztelés módszertani és gyakorlati formálásával. A rendezvényen rajtuk kívül szintúgy képviseltetik magukat a hazai szoftvertesztelési szakma jeles képviselői előadóként és kiállítóként egyaránt. Az esemény időpontja 2011 Október 13-14. Bízunk benne, hogy el tudnak jönni! Csatoltan látható a részletes ajánló, kérem a jelentkezéssel kapcsolatosan forduljanak/forduljatok Héjjas Ágneshez:

Héjjas Ágnes
Telefon: +36-1/577-4314
Fax: +36-1/266-4274
E-mail: mailto:ahejjas@idg.hu)
Download: HUSTEF 2011 Flyer
Link: computerworld: ]

További jó munkát, kellemes nyarat kívánok, és bízom benne, hogy Októberben találkozunk!


Üvözlettel,

Stöckert Tamás

Image:HUSTEF_2011.png


ISTQB General Assembly Meeting - Prága, 2011 03.11.

Márciusban került sor az ISTQB ezévi első General Assembly gyűlésére Prágában. A házigazda Cseh és Szlovák Testing Board precíz szervezéssel, szívélyes vendéglátással rukkolt elő, ezen felül kellemes tavaszi időjárás várta még a résztvevőket. A HTB-t a rendezvényen Stöckert Tamás elnök képviselte.</p>


Elnöki beszámoló

Nyitóbeszédében Yaron Tsubery elnök hangsúlyozta, hogy az ISTQB térnyerése, vilagszerte törtenő elismertségének növekedése töretlen. A tavaly őszi adatok alapján az ISTQB már több, mint 165.000 certifikációt bocsátott ki, mely szám a mai napra már minden bizonnyal 180.000 feletti! Érezhetően egyre komolyabb helyet követel magának az Advanced level és a jól megalapozott, kiemelt gyakorlati tapasztalatokat vizsgálni hivatott Expert level közeljövőbeni bevezetésével az ISTQB jogosan követel magának helyet a vilag 10 legelismertebb IT certifikaciója között.


Új ISTQB Elnökség

A legnagyobb várakozás az ISTQB elnökségének újraválasztásával kapcsolatos napirendi pontot övezte. A titkos szavazás a következő eredményeket hozta a 2011-2013 közötti ciklusra:

 • ISTQB elnök: Yaron Tsubery (Israeli Testing Board, Yaron újabb két évre bizalmat kapott)
 • ISQTB alelnök: Chirs Carter (Australia New Zealand Testing Board, Chris szintén újabb ciklusra kapott bizalmat)
 • ISTQB pénztáros: Mitko Mitev (South East European Testing Board, Mitko új tag az elnökségben)
 • ISTQB titkár: Eric Riou du Cosquer (French Testing Board, Eric szintén új tag az elnökségben)

A HTB ezúton is gratulál az új elnökségnek és sok sikert kíván az elkövetkező két év munkájához!


Új CTFL Syllabus

A fentiek mellett említést érdemel, hogy új CTFL (Foundation Level) Syllabus került elfogadásra, mely Syllabus elsősorban apróbb formai változtatásokat tartalmaz, így nem igényli az akkreditált tanfolyamszervezők részéről a tananyag újraakkreditálását.


Újabb lépés az expert level irányába

A gyűles során az ISTQB szakértőkből álló, dedikált munkacsoportja roppant komoly és fáradtságos munkát követően prezentálta a CTEL, azaz Expert level részletes oktatási és vizsgáztatási koncepcióját. A CTEL syllabushoz elkészült és jóváhagyásra került egy előzetes dokumentum, így az ISTQB újabb nagy lépést tett az “Expert Level” bevezetésének irányába! Az Expert Level három modulban foglalja majd össze a speciális szakértői tudást:

 • “Improving the Test Process”
 • “Test Management”
 • “Test Automation”


Tunézia – Újabb ISTQB Board

Sikeresen pályázott az ISTQB tagságra a Tunéziai Testing Board, pályázatuk elfogadásával immáron 48 regionális/nemzeti board alkotja a Tesztelői Világszervezetet!


ISTQB Tagszervezetek Auditja

A Raynald Korchia vezette Auditálási Munkacsoport mandátumot kapott az egyes ISTQB Tagszervezetek közeljövőben törtenő auditálására. A munkacsoport elsősorban az akkreditációval, valamint a vizsgáztatással kapcsolatos szabályoknak és irányelveknek megfelelő folyamatkomformitást fogja majd vizsgálni.


ISTQB General Assembly Meeting - Tokyo, 2010.10.15

2010 október 15-én zajlott le az ISTQB soros General Assembly tanácskozása Tokióban. Az ISTQB központi iranyító és döntéshozó szerve évenként három alkalommal tanácskozik, a helyszín változó. A júliusi, Malajziában szervezett tanácskozást követően ezúttal Japán volt a házigazda.

A megbeszélések során többek között elhangzott, hogy az ISTQB térhódítása töretlen, a szervezet erős: már júnisban azt mutatták a számok, hogy több, mint 150.600-an szereztek ISTQB tesztelői képesítést a Világban és az érdeklődés csak fokozódik. Mindezek a professzionálisan felépített és működő szervezet nemzetközi elfogadottságáról tanúskodnak.

A Portugál Nemzeti Board sikeres pályázatával újabb taggal bővült a Világszervezet.

A Haladó szintű oktatás és vizsgáztatás mellett várhatóan a jövő évtől el fognak indulni ez első “Expert level”, azaz Szakértői szintű képzések is.

A HTB-t Stöckert Tamás elnök képviselte. A napirendi pontok megvitatása mellett a HTB nevében több sikeres megbeszélést is folytatott meglevő HTB partnerekkel, más tagszervezetekkel, többek között a vizsgáztatást érintő együttműködesről.

A következő GA tanácskozásra 2011. márciusában Prágában kerül sor!


ISTQB CT-AL Vizsga Magyarországon - 2010.06.25
2010 06.25-én a Magyar Szoftvertesztelöi Tanacs Egyesület, azaz a Hungarian Testing Board megtartotta első ISTQB Advanced Level, azaz haladó szintű vizsgáját, melynek tárgya az „Advanced Level Test Manager“ modul volt! A vizsgát roppant nagy várakozás előzte meg, több magyar szoftverteszteles területen dolgozo szakember is régóta várt már erre a lehetőségre. Ez a vizsga igazi próbatételnek ígérkezett: bár közel négy óra állt a vizsgázók rendelkezésére, a gyakorlatorientált kérdések megválaszolásának csak komoly szakmai háttérrel, többéves tapasztalattal volt érdemes nekirugaszkodni.

A kihívásról, az arra történő felkészüléséről, a vizsgán szerzett benyomásokról, illetve a jövőbeni célokról kérdeztünk két sikeres vizsgázót, Mátyás Mártont és Frei Dávidot egy-egy villaminterjú keretében.


HTB: Kedves Márton és Dávid, elsőként azt szeretnénk megtudni, hogy mióta foglalkoztok szoftverek tesztelésével, milyen feladatkörökben szereztetek eddig tapasztalatokat, hogyan képeztétek magatok a vizsgára?

Válasz MM:
Mátyás Márton
Közel 4 éves tesztelői tapasztalattal számos tesztelést érintő feladatkörben volt szerencsém kipróbálni magamat. Ebbe beletartoznak olyan területek mint egy automatikus teszteket futtató keretrendszer fejlesztése, tesztelői erőforrások tervezése, ügyfél tesztek támogatása illetve funkcionális tesztek (manuális és automatikus) tervezése, írása, futtatása, dokumentálása, illetve jelenlegi projektemben a tesztelésért a teljes körű felelősség vállalása. Ezek mellett jelenlegi munkahelyemen a Lufthansa Systems Hungáriánál 1,5-2 éve működő teszt konzultációs projektet is vezetem aminek keretein belül Magyarországon elsőként akkreditált ISTQB CTFL tanfolyam szolgáltatók lettünk és több sikeres tanfolyamot is tartottunk a témában. A továbbiakban mindenképpen a szakma aprólékos megismerését tűztem ki célomul és a megszerzett tudással és tapasztalattal a tanácsadói pálya felé venném az irányt.
Válasz FD:
Frei Dávid vagyok, 27 éves szoftver tesztelő, teszt kordinátor, tréner a Lufthansa Systems Hungáriánál. 4 év szoftvertesztelési tapasztalattal rendelkezem, amely során főként légitársoságoknak tervezett projektekben dolgoztam változó tesztelői szerepkörben. Az utóbbi években sikeresen segédkeztem egy ISTQB CTFL vizsgafelkészítő tanfolyam kidolgozásában, majd oktatásában, illetve részt vettem egy CTAL vizsgafelkészítő kurzuson is.


HTB: Hogy láttátok a vizsgát, milyen volt a felkészülés?

Válasz MM:
A vizsgát igen régóta készülök lerakni, nagyon fontosnak éreztem ennek a certifikációnak a megszerzését karrierem, illetve a megszerezett tudást szakmai fejlődésem szempontjából. Lehetőségem volt körülbelül egy éve részt venni egy neves Britt cégnél egy tanfolyamon ami az alappillérét jelentette a felkészülésemnek. Az innen megmaradó jegyzetek mellett külön erre a vizsgára írt könyv is nagy segítségemre volt. Maga a vizsga azonban, úgy érzem sokkal inkább a használható tudást, a tapasztalatokat mérte mintsem azt, hogy ki meddig görnyedt bizonyos könyvek felett. Ami szerintem igen dicséretes és azt mutatja, hogy ez a vizsga tényleg nem kezdőknek való.
Válasz FD:
caption
A CTAL-TM vizsga meglepően sokszor késztetett alapos mérlegelésre. Annak ellenére, hogy egy vizsgafelkészítő könyv és egy külön vizsgafelkészítő anyagból készültem, az adott kérdésre gyakran nem volt könnyű megtalálni a megfelelő választ. A szituációkat leíró kérdések elemzése nem egyszerű feladat és olyan kérdések is akadtak, amelyre nem létezik egzakt válasz. Ilyen például a “Válaszd ki a legelterjedtebb módszert …” vagy “Válaszd ki a nem hagyományos módot a …” típusú kérdések. Szótárat mindenképp javaslom, hogy vigyenek a Vizsgazok a vizsgára, mivel a kérdések szóhasználata gyakran nem szokványos és ezen múlhat a helyes válasz megtalálása is. Idő ugyan van bőven a vizsgára, majdnem 4 óra, viszont a vége felé igencsak elfáradtam, így a koncentrációm is csökkent.


HTB: Hogyan tovább? Mik a jövőbeni céljaitok?

Válasz MM:
A tanultak sokat segítenek a tudás rendszerezésében és magabiztosságot, könnyebbséget jelent bizonyos döntések meghozatalában. Mindenképpen hasznosnak érzem a megszerzett tudást, mindenképpen megérte a befektetett idő és energia. Nagyon remélem, hogy mielőbb lehetőségem nyílik a további moduloknak vagy akár „expert” szintnek megfelelő tudást is magamévá tenni illetve további vizsgákon is sikereket elérni.
Válasz FD:
A jövőben szeretném letenni a CTAL-TA és CTAL-TTA vizsgákat is, mivel a legjobb motivációnak tartom a tesztelés minden területének alapos elsajátítására, annak érdekében, hogy ebből a tudásból minél többet a gyakorlatban is alkalmazhassak. Célom szakértővé válni a tesztelés több területén, hogy tudásommal segíthessem kollégáimat a minőségi tesztelés kialakításában mint mentor, vagy mint a teszt specialisták vezetője. Biztos vagyok benne, hogy a jelen és jövőbeni teszt menedzseri feladatok során hasznosítani tudom a vizsga felkészülése során megszerzett tudást.

Sok szerencsét, jó vizsgázást kívánok mindenkinek!


HTB: Köszönjük szépen az interjút és sok sikert kívánunk a jövőbeni kihívásokhoz!


Alapfokú (CT FL) vizsgakérdéssor minta német nyelven - 2010. Május
Az ISTQB német tagszervezete a German Testing Board (GTB), valamint az ISTQB svájci tagszervezete a Swiss Testing Board (STB) közösen publikált egy teljes ISTQB alapszintű, azaz CTFL vizsgakérdéssort. Ez a kérdéssor mintának tekintendő és az STB weboldalaról bárki által letölthető. A kérdéssor korrektségét, aktualitását a GTB és az STB közösen szavatolják.

Letöltés:Német nyelvű CTFL Vizsga Magyarországon - 2009. Szeptember
Októbertől a Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület az angol és a magyar nyelv mellett német nyelven is lehetővé teszi a CTFL vizsgákat!

Így az egyesület mindhárom hivatalos nyelvén lehet vizsgákat tenni.

Minden vizsgázónak sok sikert kívánunk!


Szoftvertesztelés Szakkonferencia - Útban az automatizálás felé?
2009 Június 23-24 - Ramada Resort Aquaworld, Budapest

Az IIR Magyarország és a HTB közös szervezésében idén is megrendezésre kerül a Szoftvertesztelés Szakkonferencia. A HTB védnökségével és szakmai támogatásával immár második alkalommal szervezett, Magyarországon egyedülálló esemény ipari/szolgáltatói partnerek bevonásával kerül lebonyolításra. A konferencia rendkívül hasznos szakmai információkat és érdekességeket vonultat fel a hazai tesztelés világából.

A HTB által összeállított tematika mentén megtartott előadások teszteléssel foglalkozó szakemberek tudását és gyakorlati tapasztalatát mutatják be. Az előadók a HTB szakemberein kívül változatos ipari/szolgáltatói területekről képviseltetik magukat: Siemens IT Solutions - Raiffeisen Bank - Nokia Siemens Networks - Invitel - GE Healthcare - Citibank.

Néhány példa az érintett témákból:

 • Sikeres tesztmenedzsment
 • Tesztkörnyezet, teszteset, tesztadat specifikáció
 • Security test
 • Szoftvertesztelést támogató teszteszközök
 • Change management – Release management – Vendor managmenet


A konferenciát az IIR Magyarország szervezi. Részletes információ/jelentkezési lehetőség a 06/1 459 7301 telefonszámon.
Image:IIR_2.png

Download: Flyer
Link: IIR-Hungary


Újabb ISTQB akkreditáció - 2009. május
Első vidéki szervezetként a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott az akkreditált oktatócégek sorához, mellyel immár négy szevezet foglalkozik ISTQB CTFL tanfolyamok szervezésével és oktatásával az országban!

A teljes lista itt olvasható.


100.000 ISTQB certifikáció - 2009. március 30.
Az ISTQB által világszerte kiadott Foundation Level és Advanced Level certifikációk száma átlépte a 100.000-es határt! Ez a szám havonta több ezer újabb certifikációval bővül. Örömmel tölt el bennünket a Hungarian Testing Board vizsgáin tapasztalható létszámnövekedés valamint az, hogy a certifikációk kiadásával a HTB is hozzá tud járulni az ISTQB meghatározó szerepéhez a tesztelési világban.


Roppant kedvező vizsgázási lehetőség a Hungarian Testing Boardnál! - 2009. március 14.
Minden hónapban „nyílt” vizsgát szervez a Hungarian Testing Board. Miért érdemes nálunk vizsgázni?


 • A vizsgadíj csupán 45.000,- Forint + Áfa!
 • A nem angol anyanyelvű vizsgázóknak szótár használata engedélyezett!
 • A nem angol anyanyelvű vizsgázóknak 60 perc helyett 75 perc áll rendelkezésre!
 • A meghírdetett időpontok és helyszíneken kívül, minimum négy vizsgázó esetén kérésre szívesen szervezünk külön vizsgát a kért időpontban és helyszínen is!


A pontos vizsgaidőpontok és helyszínnel kapcsolatos információk mindig a kezdőlapon olvashatók. Érdeklődni, jelentkezni írásban az mailto:examination@hstqb.com e-mail címen lehet!


Magyar nyelvű oktatás és vizsgáztatás - 2009. március 14.
Küszöbön áll a magyar nyelvű glosszárium publikációja! A Glosszárium több mint 600 az ISTQB módszertan alapjául szolgáló szoftverteszteléssel kapcsolatos kifejezés gyűjteménye. Ez az alapja mind az oktatásnak, mind a vizsgáztatásnak. A Glosszárium publikálása szabad utat jelent a magyar nyelvű felkészítő tananyagok és vizsgakérdések kidolgozásához!

Terveink szerint a nyáron kerülhet sor az első magyar nyelvű vizsgára. Érdeklődni, jelentkezni írásban az

mailto:examination@hstqb.com e-mail címen lehet!


Első Magyaroroszágon akkreditált training provider - 2008, Oktober
Örömmel jelezzük, hogy a HTB akkreditációs munkacsoportja Dr. Beszédes Árpád vezetésével sikeresen elvégezte az első akkreditációs elbírálását, melynek eredményeképpen a Lufthansa Lufthansa Systems Hungária Kft. Magyaroroszágon elsőként akkreditálta magát mint ISTQB CT-FL training provider!

A sikeres akkreditáció eredményeképpen a Lufthansa Systems Hungária Kft. az elkövetkező egy évben a világon mindenütt jogosult arra, hogy angol nyelvű akkreditált tananyagával és certifikált tapasztalt oktatóival az ISTQB CT-FL vizsgára felkészítő tanfolyamokat tartson.

Ezuton gratulálunk az akkkreditációs munkacsoportnak precíz munkájáért, a Lufthansa Systems Hungária Kft.-nek pedig sok sikeres tanfolyamot kívánunk!

Ugyancsak friss a hír, hogy a Lufthansa Systems Hungária Kft. már meg is tartotta első vizsgafelkészítő tanfolyamát a Statlogics zRt tesztcsoportja számára – a visszacsatolások szerint nagy sikerrel.


ISTQB CT-FL Vizsga Magyarországon! - 2008, Szeptember 26
További jó hír, hogy a HTB megtartotta első nyilvános vizsgáját is! Ezuton köszönet érte Dr Kovács Attilának, a vizsgáztatási igazgatónak és segítőinek!

A következő vizsgára 2008.11.07-én kerül sor, melyre még lehet jelentkezni!


HTB közgyűlés a Lufthansa Systems Hungáriánál - 2008, Június 24

A Június 24-én megtartot közgyűlésen a tagok meghallgathatták a munkacsoportok beszámolóit:

 • A Glosszárium első verziója hamarosan publikálásra kerül.
 • Néhány száz angol nyelvű CT-FL vizsgakérdést már kidolgozott a HTB.
 • Továbbá nagyjából száz magyar nyelvű kérdéssel is rendelkezik már az Egyesület.
 • Az első magyarországi CT-FL vizsga szeptemberben várható!
 • Az akkreditációs folyamat kidolgozásra került és dokumentált. Az első akkreditáció júliusra várható.

A HTB a következő tiszteletbeli tagokkal bővült:

 • Nyáryné Grofcsik Erika
 • Németh Andrea
 • Bozsvai Melinda
 • Kusper Gábor
 • Harry Sneed
 • Mamuzsics Gábor
 • Prof. Dr. Biró Miklós
 • Szenfner János
 • Dévényi Gábor
 • Knauz Ádám
 • Dombovári Tamás


2008, Június 2-4. - Budapest
A HTB és az IIR közös szervezésében kerül sor a

"Szoftvertesztelés a szoftverfejlesztés szolgálatában" című konferenciára, illetve az ezt követő "Szoftverminőség - biztosítás" című workshopra Budapesten.

A rendezvényt ajánljuk:

 • tesztmérnököknek
 • szoftvertervezôknek
 • szoftverfejlesztôknek
 • tesztelôknek
 • minôségbiztosító mérnököknek
 • rendszerszervezôknek
 • teszt-és minôségfejlesztési koordinátoroknak
 • IT vezetôknek
 • szoftvertesztelési csoportvezetôknek
 • vezetô fejlesztôknek
 • fejlesztési vezetôknek
Image:IIR.png

Download: Flyer
Link: IIR-Hungary

Terminek:

 1. "Szoftvertesztelés a szoftverfejlesztés szolgálatában" (2008. Június 2-4.)
 2. "Szoftverminőség - biztosítás" (2008. Június 5.)


Testing Experience megjelent - 2008, Március

Megjelent az ingyenes "Tesztelő Magazin": Testing Experience professzionális tesztelőknek. José Díaz írja:

Testing Experience is the challenge of having a high quality magazine for professional testers made by and issued for people involved in testing. This magazine is free of charge and finances itself with adverts.

The challenge of such kind of adventure is to find the right authors with the right themes, the right audience and last but not least the supporting community.

In the first edition we count on a lot of experienced and well known authors with attention-grabbing articles. We have the support of some global and small companies advertising for their products and services. We thank all of them.

We hope to get the support of the global testing community and ask them to subscribe to the magazine and to make the magazine’s link known to their contacts.

We are open to all the authors around the world. If you have a good subject in the field of testing, please don’t hesitate to contact the editorial staff.

http://www.testingexperience.com

Ingyenes letöltést...


ALVICOM a HTB támogató tagja lett - 2008, Március

A HTB-elnökség egyhangú igen szavazattal elfogadta az ALVICOM felveteli kérelmét mint "tamogató tag".


2007, Október 12. - Szöul

Vietnám és Kuvait mellet, a magyar ajánlást is egyhangú igen szavazattal elfogadta az ISQTB tanács.

Image:ISTQB_MeetingSeoul.jpg‎


2007, Október 6. - Budapest

2007. október 6-án szombaton megalakult az International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) magyarországi tagszervezete a Hungarian Testing Board HTB a Lufthansa Systems Hungária hathatós támogatásával.

A Hungarian Testing Board olyan szakértőkből álló szervezet, amely szoft­verek, valamint informatikai rendszerek tesztelésével, illetve a teszteléssel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkozik.
A frissen alakuló egyesület tagjai specialisták, akik az iparhoz, tanácsadó- vagy tréningcégekhez, más tudo­mányos és szakmai szervezetekhez/szövetségekhez tartoznak.
A tagszervezet székhelye megegyezik az LSYH székhelyével, elnökévé pedig Stöckert Tamás választották meg.