Híreink

Fekete Attila a HTB új Rendes Tagja

A közgyűlésen új Rendes Tagot is választott az Egyesület Fekete Attila személyében. Attila, ismertebb nevén Fekusz már régóta aktív tagja a HTB-nek, rendszeres szervezője a HUSTEF-nek és Teszt & Teának is, főállásban pedig a Morgan Stanley munkatársa.

Új elnöksége van a HTB-nek

December 11-én tartotta a HTB az éves közgyűlését, ahol új tisztviselőket is választottak a Rendes Tagok. A HTB új elnöke dr. Csöndes Tibor, korábbi alelnök lett, helyére pedig Hargitai Zsoltot választották. A másik alelnök Stöckert Tamás maradt, és az ellenőri posztra is újraválasztották Tóth Szabolcsot. Széll Szilárd leköszönő elnöktől búcsúzik az egyesület, sok sikert kívánva a régi-új munkahelyén, a Nokiánál, immár Helsinkiben.

Első magyarországi „TMMi Test Process Improver” certifikáció

Hargitai Zsolt az első Magyarországon, aki megszerezte a TMMi szervezet “Test Process Improver” bizonyítványát, gratulálunk!

Zsolt egyben a TMMi helyi képviseletének a vezetője is, így ha érdekel titeket a folyamatfejlesztés és/vagy a tesztelési érettség felmérése, olvasgassatok a hazai lehetőségekről itt és forduljatok hozzá bizalommal az info@hstqb.com-on keresztül.

Elérhető a 2019-es ISTQB vizsganaptár!

A hétvégén feltöltöttük a 2019-es ISTQB vizsgadátumokat és már jelentkezni is lehet rájuk! Nézegessétek és ha meg van a megfelelő dátum, írjatok az examination@hstqb.com-ra mielőbb, hogy biztosan legyen még hely az adott időpontban! IREB és TMMi vizsgaidőpontok is jönnek hamarosan.

Betelt a december 14-re meghirdetett CTFL vizsga!

Kedves érdeklődők, szeretnénk jelezni, hogy a december 14-ei CTFL vizsgánk betelt, már nem tudok rá jelentkezni. A következő CTFL vizsga időpontja január 25. A teljes 2019-es ISTQB vizsganaptárunk is hamarosan elérhető lesz a honlapon!

The biggest HUSTEF starts within 3 days with 660+ participants from 24 countries! Be prepare, do not forget your ticket and please arrive in time as there will be almost 400 attentees at the registration on the Tutorial Day as well! We will serve a light lunch, snacks and drinks then start with Almudena’s, Seretta’s and Rob’s tutorials! Welcome to HUSTEF! 🙂

A HTB diamond partnere a HUSTEF-nek!

A HTB, amellett, hogy részben szervezője is a Hungarian Software Testing Forumnak, idén is támogatja a konferenciát, méghozzá a legmagasabb szinten: Diamond partnerként! Október 29. és 31. között látogassatok ti is el a standunkhoz és játszatok, mert a főnyeremény ismét nagyon szuper lesz! 😉

CTFL 2011 vs CTFL 2018 syllabus.

A HTB 2018 során a 2011 FL syllabusz alapján vizsgáztat mind angol, mind magyar nyelven. Terveink szerint 2019 januárjában angolul már kizárólag a 2018-as FL syllabusz alapján történik a vizsga, magyar nyelven pedig legkorábban a 2019 márciusi, legkésőbb a májusi vizsga lesz az első ilyen alkalom.

Utolsó Early Bird jegyek a HUSTEF-re! Ha nem jelentkeztél még, de szeretnél kedvezményes jegyet a régió legnagyobb szoftvertesztelői konferenciájára, vedd meg még most, mert elfogy az összes!

Májusban Torontóban tartották az ISTQB féléves közgyűlését, ahol Széll Szilárdot – a HTB elnökét – választották meg az ISTQB Process Working Group élére! Emellett Hargitai Zsolt – HTB rendes tag – is nemzetközi szerepet vállal, ezentúl ugyanis az ISTQB Marketing Working Group-ját erősíti.