Híreink

Nyerj egy általad választott vizsgalehetőséget!

Az ISTQB idén több új tesztelői modul bevezetését tervezi és a HTB szeretné a lehető leghamarabb elérhetővé tenni az új modulokat számotokra is! Ehhez szeretnénk kikérni a Ti véleményeteket. Töltsétek ki a kérdőívet, hogy mely modulok lehetnek relevánsak nektek és nyerjetek egy általatok választott ISTQB vizsgalehetőséget! 

A kérdőívet április 3. éjfélig lehet kitölteni, a sorsolás: április 4. 10 órakor lesz, melyet élőben nyomon követhetsz a HTB facebook oldalán!

Megújulnak okleveleink!

Környezetünk védelme érdekében a HTB idén áttér a digitális bélyegzővel ellátott, PDF formátumú oklevelekre! Továbbra is minden certification egyedi, sorszámmal ellátott, hitelességét pedig a HTB digitális tanúsítványa garantálja. Amennyiben mégis nyomtatott bizonyítványt szeretnél, van mód annak igénylésére is. A kiállításának azonban díja van: 5000 ft + áfa postaköltséggel együtt. Az igénylés részleteiről bővebben olvashatsz a GY.I.K.-ban.

ISTQB & IREB együttműködés

Az International Software Testing Qualifications Board (ISTQB®) és az International Requirements Engineering Board (IREB®) ez év februárjában hivatalosan is szövetségre léptek, hogy mostantól közös erővel fejlesszék és népszerűsítsék tovább a szoftvertesztelői, illetve a hazánkban leginkább üzleti elemzőként, rendszerszervezőként ismert szakmákat. A két, a maga területén a szakmai képzéseket és képesítéseket illetően világszerte vezető szervezet között eddig is volt kooperáció, az együttműködés formális megerősítése azonban új dimenziókat nyit meg mai kor elvárásait kielégíteni hivatott szakemberképzésben.


Az IREB® által definiált professzionális, átfogó szakmai tartalom relevanciáját a HTB® is korán felismerte. Az IREB®-el 2011 óta meglévő, közvetlen sikeres együttműködésünk során rendszeresen hívtunk külföldi RE szakértőket és előadókat a különböző szakmai rendezvényeinkre. 


Az ISTQB® és az IREB® közös munkájának első lépéseként a két szervezet által kifejlesztett, szakmai kifejezések gyűjteményei, az un. glosszáriumok kerülnek szinkronizálásra. A  cél, hogy a közös glosszárium még 2019-ben publikálható legyen. Ez a közös “szoftverminőségi glosszárium” még inkább segíteni fogja majd szoftverfejlesztési folyamat alatti kommunikációt, a minőségi szoftverek készítését, illetve támogatja majd a kompetens szakemberek képzését, a vizsgákra történő felkészülést.
Az ISTQB® és az IREB® közös sajtónyilatkozata itt olvasható el:  https://www.istqb.org/documents/pr/ISTQB%20and%20IREB%20Alliance%20v3.pdf

Fekete Attila a HTB új Rendes Tagja

A közgyűlésen új Rendes Tagot is választott az Egyesület Fekete Attila személyében. Attila, ismertebb nevén Fekusz már régóta aktív tagja a HTB-nek, rendszeres szervezője a HUSTEF-nek és Teszt & Teának is, főállásban pedig a Morgan Stanley munkatársa.

Új elnöksége van a HTB-nek

December 11-én tartotta a HTB az éves közgyűlését, ahol új tisztviselőket is választottak a Rendes Tagok. A HTB új elnöke dr. Csöndes Tibor, korábbi alelnök lett, helyére pedig Hargitai Zsoltot választották. A másik alelnök Stöckert Tamás maradt, és az ellenőri posztra is újraválasztották Tóth Szabolcsot. Széll Szilárd leköszönő elnöktől búcsúzik az egyesület, sok sikert kívánva a régi-új munkahelyén, a Nokiánál, immár Helsinkiben.

Első magyarországi „TMMi Test Process Improver” certifikáció

Hargitai Zsolt az első Magyarországon, aki megszerezte a TMMi szervezet “Test Process Improver” bizonyítványát, gratulálunk!

Zsolt egyben a TMMi helyi képviseletének a vezetője is, így ha érdekel titeket a folyamatfejlesztés és/vagy a tesztelési érettség felmérése, olvasgassatok a hazai lehetőségekről itt és forduljatok hozzá bizalommal az info@hstqb.com-on keresztül.

Elérhető a 2019-es ISTQB vizsganaptár!

A hétvégén feltöltöttük a 2019-es ISTQB vizsgadátumokat és már jelentkezni is lehet rájuk! Nézegessétek és ha meg van a megfelelő dátum, írjatok az examination@hstqb.com-ra mielőbb, hogy biztosan legyen még hely az adott időpontban! IREB és TMMi vizsgaidőpontok is jönnek hamarosan.

Betelt a december 14-re meghirdetett CTFL vizsga!

Kedves érdeklődők, szeretnénk jelezni, hogy a december 14-ei CTFL vizsgánk betelt, már nem tudok rá jelentkezni. A következő CTFL vizsga időpontja január 25. A teljes 2019-es ISTQB vizsganaptárunk is hamarosan elérhető lesz a honlapon!

The biggest HUSTEF starts within 3 days with 660+ participants from 24 countries! Be prepare, do not forget your ticket and please arrive in time as there will be almost 400 attentees at the registration on the Tutorial Day as well! We will serve a light lunch, snacks and drinks then start with Almudena’s, Seretta’s and Rob’s tutorials! Welcome to HUSTEF! 🙂

A HTB diamond partnere a HUSTEF-nek!

A HTB, amellett, hogy részben szervezője is a Hungarian Software Testing Forumnak, idén is támogatja a konferenciát, méghozzá a legmagasabb szinten: Diamond partnerként! Október 29. és 31. között látogassatok ti is el a standunkhoz és játszatok, mert a főnyeremény ismét nagyon szuper lesz! 😉